גיוס לקוחות: צעד אחרי צעד

גיוס לקוחות חדשים לוקח הרבה זמן ומאמץ. גם אחרי שהבנת את הרצונות והצרכים שלהם והראית כמה טוב המוצר שלך ואיך הוא ישפר את עבודתם ויקל על חייהם, גם אז התהליך יכול לקחת כמה חודשים עד סגירת לקוח אחד. מדהים נכון? כל כך הרבה מאמץ, תכנונים וציפייה - כל זה עבור אנשים שבכלל לא בטוח שיהפכו ללקוחות שלך… ובכן, יש מוצא! האמת היא שיש דרך מהירה וקלה בהרבה להפוך אדם ללקוח שלך בזמן קצר. הדרך הזו נקראת באנגלית : Onboarding

אז מה זה Onboarding?

Onboarding הוא בעצם התהליך בו אתה מציג את המוצר או את השירות שלך ללקוחות חדשים. הצגת השירות יכולה להתבצע באופנים שונים: שליחת אימייל ,פלטפורמה אשר עוזרת ללקוח להתמצא בתוכנה, תוכנה אשר מלמדת אותו מה לעשות צעד אחר צעד או אפילו בשיחה עם נציג משירות הלקוחות.
תהליך ה-Onboarding בעצם גורם ללקוח שלך להיות מסוגל להשתמש במוצר בתוך זמן קצר מרגע ההיכרות איתו, מייד אחרי תהליך ההרשמה.

חמשת היסודות להצלחה

  1. הסבר איך המוצר פועל –
  2. לפני שהלקוח שלך יכול להתחיל להרגיש בנוח עם המוצר הוא חייב להכיר אותו ולדעת איך הוא פועל. פה כישורי השיחה שלך או של שירות הלקוחות בו אתה משתמש צריכים להיכנס לפעולה. אם תוכל להעביר בקצרה את המהות של המוצר ולהסביר איך הוא פועל ומייעל את העבודה, הלקוח ירגיש מאד בתוך התהליך ויהיה מוכן לעבור לשלב הבא במכירה.

  3. תן דוגמה הקרובה לליבו של הלקוח –
  4. אפילו אחרי שהסברת ללקוח איך פועל המוצר וכמה הוא ייעל לו את העבודה אתה עדיין צריך לתת לו דוגמה מוחשית שתראה לו שהמוצר אכן עומד במה שאתה מבטיח.
    הדרך הקלה ביותר לעשות זאת היא לתת לו הדגמה ויזואלית כיצד ישתלב המוצר בחברתו של הקונה. ניתן לעשות זאת על ידי סרטון ערוך מראש או דרך מצגת שיורדת לפרטים של התהליך והאינטגרציה שלו עם החברה של הקונה הפוטנציאלי.

  5. הנעה לפעולה –
  6. לאחר שהדגמת ללקוח כמה קל לקנות את המוצר וכמה שהוא יעזור הגיע הרגע "לדחוף" את הלקוח לעבר דף המכירה ולגרום להם להזמין עכשיו. חשוב לזכור – עבור מוצרי שירות רבים הוכח כי רבים מהאנשים שמשתמשים במוצר בשבוע הראשון ממשיכים להשתמש בו גם לאחר מכן ולנצל את יכולותיו! שיחת המשך –

    אל תשאיר את הלקוח שלך לבד לאחר הקנייה הראשונה שלו, שלח אימייל או דאג לשיחה משירות הלקוחות בו הם מודים על הקנייה ושואלים את הלקוח האם הוא זקוק לעזרה. דבר זה מגביר את אמונו במוצר ומעלה את הסיכויים שישתמש בו באופן קבוע

  7. שלח אימייל הכתוב בצורה אישית ללקוח –
  8. אל תשלח הודעה לקונית שאומרת "תודה על שבחרת להשתמש במוצר שלנו" אלא רשום את האימייל בצורה המספקת הרגשה של קירבה ללקוח ותחושה שאתה שם בשבילו לכל דבר ועזרה אותה הוא יצטרך בעתיד.